Sfantul Dimitrie Cel Nou

Miercuri la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureştilor începând cu ora 900 la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Două luni mai târziu regimul lui Nicolae Ceaușescu a căzut iar dictatorul și-a găsit sfârșitul alături de soția sa Elena Ceaușescu sub o ploaie de gloanțe trase de plutonul de execuție.


Sf Dimitrie Cel Nou De Ce A Devenit Ocrotitorul Bucureștilor Activenews Cel Poster Movie Posters

Pelerinajul organizat în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou ale cărui moaște se găsesc în Catedrala Patriarhală din București va avea loc în perioada 21-28 octombrie 2021.

Sfantul dimitrie cel nou. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este considerat patronul păstorilor cel care usucă plantele și care protejează pădurile. 1 day agoSfântul Dimitrie cel Nou 2021. Oamenii spun că din cauza acestei decizii luate de Nicolae Ceaușescu Sfântul Dimitrie cel Nou l-a pedepsit pe liderul comunist.

Manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureştilor organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor în colaborare cu Patriarhia Română încep joi dimineaţa cu scoaterea Sfintelor Moaşte şi aşezarea spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale. Legat de această sărbătoare există mai multe tradiții și obiceiuri la români. Pelerinaj Sfantul Dumitru 2021.

1 day agoSfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir sau Sfantul Dumitru cum mai este cunoscut în popor este pomenit în calendarul creştin ortodox și în cel greco-catolic la 26 octombrie. Despre miere se spune că este alimentul complet este unul dintre cele mai sănătoase cu numeroase beneficii pentru organism. Hramul istoric este Sfântul Ierarh Vasile cel Mare iar cel de.

Anul acesta vestitul pelerinaj din București a început fără procesiune din pricina crizei sanitare și va dura o săptămână. Sfântul Dimitrie cel Nou este prăznuit pe 27 octombrie fiind o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Moaștele sale se găsesc în Catedrala Patriarhală din București drept pentru care datorită evlaviei credincioșilor de aici Sfântul a primit și numele de Ocrotitor al Bucureștilor.

Acestei sărbători îi sunt specifice o serie de tradiţii şi obiceiuri. Biserica Bărbătescu Nou Hram Schimbarea la Față Str. Sfântul Mucenic Dimitrie s-a născut în cetatea Solun Tesalonic din părinţi de.

Miercuri 27 octombrie la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureştilor începând cu ora 900 la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel împreună cu un sobor de ierarhi preoţi şi diaconi. A Sfântului Vasile cel Mare - Victoria Calea Victoriei nr. Viața sa a fost una grea el fiind ucis pentru că a ales.

Potrivit statisticilor în lume se produce anual în jur de 15 milioane de tone de miere de albine în mare parte în țări precum China și SUA. Acest sfânt mai este numit și Sfântul Dimitrie Basarabov sau Ocrotitorul Bucureștilor. 2 days agoSfântul Mare Mucenic Dimitrie este cinstit de creştinii ortodocși și catolici în 26 octombrie.

Peste 10000 de pelerini au trecut până acum pe la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou pe Dealul Patriarhiei. Biserica Militară Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir Capela. Cu această ocazia în București este organizat un pelerinaj la care participă un număr mare de credincioși.


Pin On Open Your Self


Pin On Rugăciune


Sfantul Cuvios Dimitrie Cel Nou Ocrotitorul Bucureștilor Ale Cărui Moaște Sunt La Patriarhia Romană Cel Comic Book Cover Ronald Mcdonald


Pin On Crestinism


St Demetrios By Elena Cerasela Ciuca Zelda Characters Princess Zelda Character


Pin On Places To Visit


Pin On Sfinți Diverși


Sfantul Dimitrie Basarabov Skeletor Character Cel


Pin On Sfintii Romani


Pin On Christian Orthodox Icons Art Icoane și Artă Creștin Ortodoxe


Pin On O Ti 8elw Na Agorasw


Pictor De Icoane Sfintul Descult Din Capitala Tarii Sf Cuvios Dim Cel Iconography Disney Characters


Ikonopisno Restavracionnaya Master Orthodox Icons Holy Trinity Photo


Pin On știri Ortodoxe


Sfantul Dimitrie Cel Nou Basarabov Icoana Pe Lemn Autor Florian Colea Targoviste Romania Painting Art Icon


St Gregory The Theologian January 25 By Elena Cerasela Ciuca Iconos Ortodoxos Iconos Ortodoxo


Seigneur


Mystagogy Saint Theosevia The Deaconess Of Nyssa Saint Gregory Biblical Art Orthodoxy


Prepmch Nikolaj Dvali Hristianskie Kartiny Hristianskoe Iskusstvo Pravoslavnoe Hristianstvo

Previous
Next Post »